Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tepsis zöldségek pácolt pulykamellel recept

Tepsis zöldségek pácolt pulykamellel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg krumpli
    • 45 dkg pulykamell
    • 2 teáskanál grill fűszerkeverék
    • 3 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
    • petrezselyemzöld
    • 2 fej vöröshagyma
    • 30 dkg zöldborsó
    • 20 dkg karfiol
    • olaj

    Elkészítése:

    A pulykamellet megmossuk és felkockázzuk, majd a szárnyas fűszerkeveréket ráöntjük, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, összeforgatjuk és félretesszük, amíg a zöldségeket előkészítjük.

    A krumplit, hagymákat megpucoljuk és felkockázzuk, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk és ízesítjük a sóval, a grill fűszerkeverékkel és egy kis petrezselyemmel, majd ehhez is jöhet egy evőkanál olaj és összeforgatjuk az egészet.

    A zöldségek felét egy nagy tepsi aljába egyengetjük, rátesszük a húst, majd befedjük a maradék zöldséggel.

    Fóliázzuk le és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

    Félidőben leveszük róla a fóliát és anélkül sütjük készre.

    Tipp:

    A húst előző nap is elkészíthetjük, úgy jobb íze lesz az ételnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá