Tepsis zöldségek pácolt pulykamellel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 45 dkg pulykamell
  • 2 teáskanál grill fűszerkeverék
  • 3 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
  • petrezselyemzöld
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 20 dkg karfiol
  • olaj

Elkészítése:

A pulykamellet megmossuk és felkockázzuk, majd a szárnyas fűszerkeveréket ráöntjük, 1 evőkanál olajat adunk hozzá, összeforgatjuk és félretesszük, amíg a zöldségeket előkészítjük.

A krumplit, hagymákat megpucoljuk és felkockázzuk, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk és ízesítjük a sóval, a grill fűszerkeverékkel és egy kis petrezselyemmel, majd ehhez is jöhet egy evőkanál olaj és összeforgatjuk az egészet.

A zöldségek felét egy nagy tepsi aljába egyengetjük, rátesszük a húst, majd befedjük a maradék zöldséggel.

Fóliázzuk le és 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük.

Félidőben leveszük róla a fóliát és anélkül sütjük készre.

Tipp:

A húst előző nap is elkészíthetjük, úgy jobb íze lesz az ételnek.