Kakaspörkölt bográcsban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg kakas (házi)
- 3 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 nagy ek zsír
- 2 ek fűszerpaprika
- 1 tk só
- 1 kk őröltbors
- 1 kk morzsolt majoránna
- 2 babérlevél
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 tv paprika
- 2 paradicsom
- ízlés szerint cseresznyepaprika
- 1/2 kg tarhonya
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A pörköltet szép, sárga háztáji baromfiból a legjobb készíteni. A mellét és a combokat mi most fokhagymával és füstölt szalonnával spékelve, jól átfűszerezve sütni tettük félre, a többi alkatrészéből egy ragacsos pörkölt készült!
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és a bográcsba téve 3-4 perc alatt a zsíron megfuttatjuk. A tűzről félrehúzva beletesszük a fűszerpaprikát, a húst, a fűszereket, a zúzott fokhagymát és miután átkevertük, visszatesszük a lángra.
Forrástól számítva 5-6 percet hagyjuk forrni egyet, ezután felöntjük a vörösborral és annyi vízzel, hogy épp csak ellepje.
A paprikát és a paradicsomot (vagy ennek hiányában 3 ek jóféle házi lecsót) is beletesszük és addig főzzük a pörköltet, amíg a húsok megpuhulnak.
Az elfőtt levét időnként vízzel pótoljuk. A főzés vége felé beletesszük a cseresznyepaprikákat ügyelve, hogy ne főjenek szét!
A körethöz a tarhonyát az olajon szép világosbarnára pirítjuk, felöntjük vízzel, beleteszünk 1 kk sót és lassú lángon puhulásig főzzük.
A végén leszűrjük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, majd ismét szűrjük, csepegtetjük és egy tálba téve fogyasztásig lefedve tartjuk!
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »