Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült kacsamell habos burgonyapürével recept

Sült kacsamell habos burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók a kacsamellhez:

    • 2 kacsamellfilé bőrrel
    • bors

    A habos burgonyapüréhez:

    • 1 kg krumpli
    • 20-25 dkg vaj
    • tej
    • szerecsendió

    Elkészítése:

    A kacsamell bőrét hidegen beirdaljuk egy éles késsel, ügyelve rá, hogy csak a bőrt vágjuk át, a húsba ne metsszünk bele. Hagyjuk a húst szobahőmérsékleten picit felmelegedni. Egy száraz serpenyőt közben felforrósítunk. A kacsamell mindkét oldalát enyhén megborsozzuk. Bőrös felével lefelé tesszük a forró serpenyőbe, ahol a saját zsírján kezdjük el sütni. Oldalanként 3-4 percig sütjük vastagságtól függően, amíg szép aranybarna kérget kap.

    Sütés után a kacsamellet 5 percig pihenni hagyjuk, hogy a nedvek egyenletesen eloszoljanak. Tálalás előtt sóval meghintjük, majd vékony szeletekre vágjuk.

    A burgonyapüré elkészítése

    A burgonyapüréhez a megpucolt és kockákra vágott burgonyát sós vízben feltesszük főni. Vigyázzunk, mert főzés közben a víz felhabozhat, ezért néha óvatosan megkeverjük. Amikor a krumpli puhára főtt, leszűrjük, és krumplinyomóval alaposan összetörjük. A forró burgonyához hozzáadjuk a vajat, amely a krumpli melegétől könnyen elolvad. Hogy a püré igazán lágy legyen, tejet is öntünk hozzá, amíg elérjük a kívánt állagot.

    A pürét megkóstoljuk, majd szükség szerint sózzuk és ízlés szerint reszelünk bele egy kis szerecsendiót. Alaposan elkeverjük, hogy sima, habos állagú legyen.

    A kacsamellet a habos burgonyapürével tálaljuk, a hús ízletes szaftja remekül kiegészíti a lágy köretet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá