Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jamaicai jerk csirke recept

Jamaicai jerk csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 bőrös csirke alsó és felsőcomb vegyesen

    Szósz:

    • 4 szál újhagyma aprítva
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 cm-nyi friss gyömbér hámozva és aprítva
    • chilikrém vagy 1 piros chili magozva és aprítva
    • 4 ek olaj
    • 2 ek szójaszósz
    • 1 ek almaborecet
    • 1 lime reszelt héja és leve
    • 1/2 tk szárított kakukkfű
    • 1/2 tk őrölt szegfűbors
    • 1/4 tk őrölt szerecsendió
    • 1/4 tk őrölt fahéj
    • 1 ek barna nádcukor
    • só és bors

    Elkészítése:

    A szósz összes hozzávalóját egy késes rotogépbe tesszük, alaposan megszózzuk és borsozzuk, majd sima, sűrű szósszá pürésítjük.

    A combokat megmossuk, megtöröljük és 2-3 helyen bevágjuk, hogy a szósz jól át tudja járni.

    Egy nagyobb edénybe tesszük a combokat és alaposan bekenjük a szósszal, majd minimum 2 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsibe áttesszük a combokat a szósszal együtt, majd betoljuk a sütőbe. 30-40 perc alatt puhára sütjük. A kisülő szafttal és maradék szósszal a sütés közben gyakran locsolgassuk a sültet.

    Rizi-bizivel vagy másmilyen választott körettel tálaljuk. (Ízvilágban jól illik hozzá a mangósalsa.)

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá