Jamaicai jerk csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 8 bőrös csirke alsó és felsőcomb vegyesen

Szósz:

  • 4 szál újhagyma aprítva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 cm-nyi friss gyömbér hámozva és aprítva
  • chilikrém vagy 1 piros chili magozva és aprítva
  • 4 ek olaj
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek almaborecet
  • 1 lime reszelt héja és leve
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 1/2 tk őrölt szegfűbors
  • 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 1/4 tk őrölt fahéj
  • 1 ek barna nádcukor
  • só és bors

Elkészítése:

A szósz összes hozzávalóját egy késes rotogépbe tesszük, alaposan megszózzuk és borsozzuk, majd sima, sűrű szósszá pürésítjük.

A combokat megmossuk, megtöröljük és 2-3 helyen bevágjuk, hogy a szósz jól át tudja járni.

Egy nagyobb edénybe tesszük a combokat és alaposan bekenjük a szósszal, majd minimum 2 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy tepsibe áttesszük a combokat a szósszal együtt, majd betoljuk a sütőbe. 30-40 perc alatt puhára sütjük. A kisülő szafttal és maradék szósszal a sütés közben gyakran locsolgassuk a sültet.

Rizi-bizivel vagy másmilyen választott körettel tálaljuk. (Ízvilágban jól illik hozzá a mangósalsa.)