Húsvéti medvehagymás rakott csirkemell recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé (4 db)
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor medvehagyma
- 20 dkg trappista sajt
- 4 szelet füstölt sonka
- 1 kis üveg ecetes torma
- só
- őrölt fehér bors
- chili pehely /elhagyható/
- szárnyas fűszerkeverék
- étolaj
Elkészítése:
A tojásokat megfőzzük.
A megmosott és szárazra törölt csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel és chili pehellyel.
A sajtot lereszeljük.
A csirkemellek mindkét oldalát egy kevés olajon elősütjük, majd egy tepsibe tesszük.
A tojásokat felkarikázzuk. Mindegyik csirkemellet megkenjük a tormakrémmel, befedjük főtt tojás karikákkal. Ráteszünk 3-4 levél medvehagymát, betakarjuk egy szelet sonkával, megszórjuk bőven reszelt sajttal és előmelegített sütőben megsütjük.
Légkeveréssel 200 fokon 12-15 perc.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.