Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti csirkemell recept

Húsvéti csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4-6 szelet csirkemell
    • 4 dkg liszt
    • 5 ek olaj
    • 20-25 dkg füstölt, főtt (húsvéti) sonka
    • 2 dkg zsemlemorzsa
    • 4 dkg vaj
    • 2-3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt sajt

    Besamel:

    • 3 dl tej
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek liszt
    • fél mk só
    • bors
    • késhegynyi szerecsendió

    Elkészítése:

    A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és forró olajban 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük.

    A sonkát meg a tojást kockára vágjuk, a sonkát pirítsuk le és tojással összeforgatjuk, minden szelet húsra kis halmot rakunk belőle a húsra.

    A besamelhez a tejet felforraljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, kevergetve megforrósítjuk (ne piruljon meg). Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval.

    Tovább kevergetve hozzáadjuk a tejet és épp 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.

    Miután a sonkás-tojásos húsra öntöttük, a reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk. Végül a maradék vajat rámorzsoljuk.

    Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá