Húsvéti csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Húsvéti csirkemell

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet csirkemell
  • 4 dkg liszt
  • 5 ek olaj
  • 20-25 dkg füstölt, főtt (húsvéti) sonka
  • 2 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj
  • 2-3 főtt tojás
  • reszelt sajt

Besamel:

  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • fél mk só
  • bors
  • késhegynyi szerecsendió

Elkészítése:

A csirkemellet kissé kiklopfoljuk, sózzuk, mindkét oldalát lisztbe forgatjuk és forró olajban 2-2 percig sütjük. Ezután kivajazott tepsibe tesszük.

A sonkát meg a tojást kockára vágjuk, a sonkát pirítsuk le és tojással összeforgatjuk, minden szelet húsra kis halmot rakunk belőle a húsra.

A besamelhez a tejet felforraljuk. A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, kevergetve megforrósítjuk (ne piruljon meg). Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg szerecsendióval.

Tovább kevergetve hozzáadjuk a tejet és épp 1 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik.

Miután a sonkás-tojásos húsra öntöttük, a reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk. Végül a maradék vajat rámorzsoljuk.

Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.