Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halas csirke recept

Halas csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirke
    • 3 fej vöröshagyma
    • 1 tk zúzott fokhagyma
    • 1 db tv paprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 6 db halászlékocka
    • 3 ek fűszerpaprika
    • chili paprika

    Tálaláshoz:

    • 50 dkg metélt tészta

    Elkészítése:

    A halas csirke egy igen változatosan elkészíthető étel azaz “Ahány ház, annyi szokás!” Mi itt Baján és környékén a bajai halászléhez hasonló módon szeretjük és készítjük!

    A csirke ízlés szerint összeállított részeit átmossuk és közepes darabokra vágjuk.

    Egy magasabb falú edénybe téve hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot (vagy ezek hiányában 1 kisebb merőkanál natúr lecsót), felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jó bőven ellepje és közepes lángon felforraljuk. Amíg a a csirke felforr, egy kis tálban a halászlékockákat villával összetörjük, majd a bort és a fokhagymát hozzáadva jól összekeverjük.

    Miután felforrt az étel, beleöntjük a boros-halkockás keveréket és kanalanként ráhintjük a fűszerpaprikát, 1 tk sóval ízesítjük és miután ismét felforrt, lassú lángon félig lefedve legalább 1-1,5 órán át főzzük, attól függően, hogy tanyasi csirkéből, vagy egyszerű boltiból készítjük!
    Ezalatt a metélt tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük és tálalásig lefedve tartjuk.

    Miután a csirkehús puhára főtt, egy utolsó kóstolással még sóval ízesíthetjük. Még forrón metélt tésztával, illetve ízlés szerint kenyérrel és csípős paprikával tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Sokan őrölt borsot is tesznek a halas csirkébe, mi inkább halászlésen igénylejük, de a bors semmit nem ront az ízén, sőt! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá