Hagymás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- kb 0,5 dl étolaj
- 1 kis dobozos 20 %-os tejföl (150 g)
- ízlés szerint őrölt feketebors
- ízlés szerint só
- víz
Elkészítése:
Előkészítés:
Első lépéseként meghámozzuk a hagymákat, majd nagyon vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés:
Először is a felforrósított olajon, alacsony lángon arany barnára pirítjuk a hagymát. Miután a hagyma megpirult, hozzáadjuk a csirkemellet és pár percig pirítjuk.
Ezután közel 2 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Forrás után ízesítjük sóval és borssal, majd addig főzzük, ameddig a csirkemell megpuhul. Főzés közben, ha szükséges, pótoljuk a szaftot víz hozzáadásával.
Amikor a hús megpuhult, a tejfölt csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a hagymás csirkéhez. Felforraljuk, majd a kész hagymás, sűrű szaftos csirkemellet levesszük a tűzről.
Tálalás:
A kész hagymás csirkemellet kifőtt tésztával tálaljuk.
Tipp:
Az íze egyszerűen csodálatos volt. Azóta is gyakran elkészítem otthon, amikor kevés időm van főzni, de mégis valami ízletesre vágyom. Azóta is hálás vagyok annak a hölgynek, hogy megosztotta velem ezt a gyors, egyszerű és nagyszerű receptet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









