Hagymaágyon sült csirkemáj recept

Hozzávalók:
Máj:
- 1 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- 1 tk paprikakrém
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
Burgonyához:
- 50 dkg burgonya
- 2 ek margarin
- 2 dl tej
Rizshez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- őrölt bors
- só
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Máj:
A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, ezután rátesszük a megmosott és tisztított májat. Megszórjuk őrölt borssal és fedő alatt pár percig pároljuk.
A pedőt levéve, kevergetve sütjük. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a paprikakrémet. Nekem só nem kellett hozzá, mert a paprikakrém elég sós volt.
Burgonya:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és még melegen pürésítjük a tejjel, margarinnal és ha szükséges, akkor ízesítjük még sóval.
Rizs:
A felforrósított olajon kissé megpirítjuk a rizst, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután felöntjük a forró vízzel, majd addig főzzük kavargatva, amíg beissza azt.
Ezután fedő alatt hagyjuk kb 10 percig. (Be is tehetjük a 200 fokra felmelegített, majd kikapcsolt sütőbe, hogy ott készüljön el).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »