Hagymaágyon sült csirkemáj recept

Hozzávalók:
Máj:
- 1 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- 1 tk paprikakrém
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
Burgonyához:
- 50 dkg burgonya
- 2 ek margarin
- 2 dl tej
Rizshez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- őrölt bors
- só
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Máj:
A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, ezután rátesszük a megmosott és tisztított májat. Megszórjuk őrölt borssal és fedő alatt pár percig pároljuk.
A pedőt levéve, kevergetve sütjük. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a paprikakrémet. Nekem só nem kellett hozzá, mert a paprikakrém elég sós volt.
Burgonya:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és még melegen pürésítjük a tejjel, margarinnal és ha szükséges, akkor ízesítjük még sóval.
Rizs:
A felforrósított olajon kissé megpirítjuk a rizst, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután felöntjük a forró vízzel, majd addig főzzük kavargatva, amíg beissza azt.
Ezután fedő alatt hagyjuk kb 10 percig. (Be is tehetjük a 200 fokra felmelegített, majd kikapcsolt sütőbe, hogy ott készüljön el).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »