Hagymaágyon sült csirkemáj recept

Hozzávalók:
Máj:
- 1 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- 1 tk paprikakrém
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
Burgonyához:
- 50 dkg burgonya
- 2 ek margarin
- 2 dl tej
Rizshez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- őrölt bors
- só
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Máj:
A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, ezután rátesszük a megmosott és tisztított májat. Megszórjuk őrölt borssal és fedő alatt pár percig pároljuk.
A pedőt levéve, kevergetve sütjük. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a paprikakrémet. Nekem só nem kellett hozzá, mert a paprikakrém elég sós volt.
Burgonya:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és még melegen pürésítjük a tejjel, margarinnal és ha szükséges, akkor ízesítjük még sóval.
Rizs:
A felforrósított olajon kissé megpirítjuk a rizst, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután felöntjük a forró vízzel, majd addig főzzük kavargatva, amíg beissza azt.
Ezután fedő alatt hagyjuk kb 10 percig. (Be is tehetjük a 200 fokra felmelegített, majd kikapcsolt sütőbe, hogy ott készüljön el).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »