Hagymaágyon sült csirkemáj recept
Hozzávalók:
Máj:
- 1 kg csirkemáj
- őrölt fekete bors
- 1 tk paprikakrém
- 2 fej vöröshagyma
- 2 ek zsír
Burgonyához:
- 50 dkg burgonya
- 2 ek margarin
- 2 dl tej
Rizshez:
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- őrölt bors
- só
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Máj:
A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A zsírt felmelegítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta a hagymát, ezután rátesszük a megmosott és tisztított májat. Megszórjuk őrölt borssal és fedő alatt pár percig pároljuk.
A pedőt levéve, kevergetve sütjük. Amikor már majdnem kész, akkor hozzáadjuk a paprikakrémet. Nekem só nem kellett hozzá, mert a paprikakrém elég sós volt.
Burgonya:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük és még melegen pürésítjük a tejjel, margarinnal és ha szükséges, akkor ízesítjük még sóval.
Rizs:
A felforrósított olajon kissé megpirítjuk a rizst, majd sózzuk és borsozzuk. Ezután felöntjük a forró vízzel, majd addig főzzük kavargatva, amíg beissza azt.
Ezután fedő alatt hagyjuk kb 10 percig. (Be is tehetjük a 200 fokra felmelegített, majd kikapcsolt sütőbe, hogy ott készüljön el).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









