Gremolátás rántott csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 vastagabb szelet csirkemell
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg finomliszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1/2 teáskanál fokhagymapor
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A húst enyhén klopfoljuk, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal.
A zsemlemorzsát összekeverjük a fokhagymaporral, a parmezánnal, a citromhéjjal meg a petrezselyemzölddel.
A tojásokat felverjük, sózzuk, borsózzuk.
A hússzeleteket lisztbe, tojásba, végül és a fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk.
Az olajat felforrósítjuk, majd a forró olajban szép aranybarnára sütjük a húsokat. A hőfokot mérsékeljük majd alatta, nehogy megégjenek a húsok és jól át tudjanak sülni.
Tálaláskor adhatunk mellé sült burgonyát, párolt zöldségeket és citromgerezdeket.
A gremolata egy olasz fűszerkeverék, mely reszelt citromhéjból, áttört fokhagymából, apróra vágott petrezselyemzöldből és sóból áll, mely friss, citrusos ízt kölcsönöz az ételnek.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










