Gombás-zöldséges húsgolyó recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulyka vagy sertéshús
- 2 zsemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 gombakonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- 2 közepes fej lilahagyma
- 2 közepes paprika
- 3 ek sűrített paradicsom
- 2 dl tejföl
- 3 dl víz
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a vízbe (vagy tejbe) áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, tojást, fűszerpaprikát, zsemlemorzsát, ízlés szerint sót, fűszereket és gombócokat formázunk belőle.
Olajon megdinszteljük a kockára vágott lilahagymát. Rátesszük a szeletelt gombát és paprikát. Amikor látni, hogy a paprika megsült, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, zúzott fokhagymát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Beletesszük a húsgolyókat és fedő alatt kb 30 percig főzzük.
Amikor látjuk, hogy elkészült, levesszük a tűzről, ráöntjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és óvatosan, átforgatva pár perc alatt összefőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »