Gombás tojással töltött hústekercs recept

Hozzávalók:
Hústekercshez:
- 70 dkg darált pulyka vagy sertéshús
- 2 zsemle
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek rizsliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gombakonzerv
- só ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
A megpucolt hagymát cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Amikor a gomba megsült, ráöntjük a felvert tojásokat és készre sütjük.
Egy fóliára terítjük téglalap alakban a húsos masszát, majd a tölteléket elosztjuk rajta és feltekerjük az egészet a fólia segítségével.
Olajjal kikent tepsibe fektetjük a roládot és felvert tojással lekenjük, majd készre sütjük kb 45-50 perc alatt 180 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »