Gombás tojással töltött hústekercs recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Hústekercshez:
- 70 dkg darált pulyka vagy sertéshús
- 2 zsemle
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek rizsliszt
- 2 ek zsemlemorzsa
Töltelékhez:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 gombakonzerv
- só ízlés szerint
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
Tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, lisztet, zsemlemorzsát, ízlés szerint fűszerezzük és jól összedolgozzuk.
A megpucolt hagymát cikkekre vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. Amikor a gomba megsült, ráöntjük a felvert tojásokat és készre sütjük.
Egy fóliára terítjük téglalap alakban a húsos masszát, majd a tölteléket elosztjuk rajta és feltekerjük az egészet a fólia segítségével.
Olajjal kikent tepsibe fektetjük a roládot és felvert tojással lekenjük, majd készre sütjük kb 45-50 perc alatt 180 fokon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.