Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás-szójaszószos csirke, tojásos rizzsel recept

Gombás-szójaszószos csirke, tojásos rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húshoz:

    • 1 egész csirkemell filé
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • 3 ek olaj
    • 30 dkg apró csiperke gomba
    • 9-10 ek szójaszósz (sötét)
    • só, bors
    • 1 gerezd fokhagyma

    Körethez:

    • 2 tasak gyors, hosszú szemű rizs
    • 2 szál sárgarépa
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek olaj
    • 1 marék mirelit, zsenge zöldborsó
    • só, bors

    Elkészítése:

    A megtisztított hagymát nagyobb cikkekre, a gombát negyedekre, a csirkemell filét vékony csíkokra szeletelem.

    A csirkét sózom és borsozom, majd egy tálban 15 percet állni hagyom.

    A forró olajon megpirítom a fűzerezett csirkét, amikor már kezd pirosodni, akkor hozzáadom a cikkekre vágott hagymát, gombát és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt párolom kb 15 percig.

    A megpuhult gombás húshoz hozzáadom a szójaszószt és összeforralom. Megkóstolom a ragut és ha kell még sózom (ez a szójaszósztól függ).

    Közben a rizst elkészítem. Sós vízben a leírásnak megfelelő ideig főzöm, majd lecsepegtetem.

    A sárgarépát negyedelem és nagyon vékonyan szeletelem. Egy serpenyőben 2 ek olajon pirítom a sárgarépát és a zöldborsót. Sózom, borsozom. Ekkor teszek hozzá egy kevés vizet, hogy párolódjon (csak roppanósra készítem, nem főzzük szét).

    Amikor a zöldségek elkészültek, a kifőtt rizst valamint a sóval felvert tojásokat hozzáadom. Addig sütöm, amíg a tojások megsülnek és bevonják a rizst.

    Tipp:

    Aki a kínai ételeket szereti, az ezt a receptet imádni fogja. Gyors, finom és laktató!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá