Hozzávalók:
Húshoz:
Körethez:
Elkészítése:
A megtisztított hagymát nagyobb cikkekre, a gombát negyedekre, a csirkemell filét vékony csíkokra szeletelem.
A csirkét sózom és borsozom, majd egy tálban 15 percet állni hagyom.
A forró olajon megpirítom a fűzerezett csirkét, amikor már kezd pirosodni, akkor hozzáadom a cikkekre vágott hagymát, gombát és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt párolom kb 15 percig.
A megpuhult gombás húshoz hozzáadom a szójaszószt és összeforralom. Megkóstolom a ragut és ha kell még sózom (ez a szójaszósztól függ).
Közben a rizst elkészítem. Sós vízben a leírásnak megfelelő ideig főzöm, majd lecsepegtetem.
A sárgarépát negyedelem és nagyon vékonyan szeletelem. Egy serpenyőben 2 ek olajon pirítom a sárgarépát és a zöldborsót. Sózom, borsozom. Ekkor teszek hozzá egy kevés vizet, hogy párolódjon (csak roppanósra készítem, nem főzzük szét).
Amikor a zöldségek elkészültek, a kifőtt rizst valamint a sóval felvert tojásokat hozzáadom. Addig sütöm, amíg a tojások megsülnek és bevonják a rizst.
Aki a kínai ételeket szereti, az ezt a receptet imádni fogja. Gyors, finom és laktató!