Gombás-szójaszószos csirke, tojásos rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húshoz:

  • 1 egész csirkemell filé
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 30 dkg apró csiperke gomba
  • 9-10 ek szójaszósz (sötét)
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma

Körethez:

  • 2 tasak gyors, hosszú szemű rizs
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 tojás
  • 2 ek olaj
  • 1 marék mirelit, zsenge zöldborsó
  • só, bors

Elkészítése:

A megtisztított hagymát nagyobb cikkekre, a gombát negyedekre, a csirkemell filét vékony csíkokra szeletelem.

A csirkét sózom és borsozom, majd egy tálban 15 percet állni hagyom.

A forró olajon megpirítom a fűzerezett csirkét, amikor már kezd pirosodni, akkor hozzáadom a cikkekre vágott hagymát, gombát és a zúzott fokhagymát, majd fedő alatt párolom kb 15 percig.

A megpuhult gombás húshoz hozzáadom a szójaszószt és összeforralom. Megkóstolom a ragut és ha kell még sózom (ez a szójaszósztól függ).

Közben a rizst elkészítem. Sós vízben a leírásnak megfelelő ideig főzöm, majd lecsepegtetem.

A sárgarépát negyedelem és nagyon vékonyan szeletelem. Egy serpenyőben 2 ek olajon pirítom a sárgarépát és a zöldborsót. Sózom, borsozom. Ekkor teszek hozzá egy kevés vizet, hogy párolódjon (csak roppanósra készítem, nem főzzük szét).

Amikor a zöldségek elkészültek, a kifőtt rizst valamint a sóval felvert tojásokat hozzáadom. Addig sütöm, amíg a tojások megsülnek és bevonják a rizst.

Tipp:

Aki a kínai ételeket szereti, az ezt a receptet imádni fogja. Gyors, finom és laktató!