Gombás-pórés pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg pulykamell
- 1 szál póréhagyma (kisebb)
- 1 konzerv szeletelt gomba
- só (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- 1 kk majoránna
- 1 kk kakukkfű
- 1 nagyobb csipet szerecsendió
- 2 ek kukoricaliszt
- 5 dkg vaj
- 2 ek olívaolaj
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A pulykamellet vékonyan szeleteljük fel, enyhén sózzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd forgassuk meg a kukoricalisztbne.
A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a gombát öntsük egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat egy evőkanál olajjal, majd tegyük bele a felszeletelt pulykamellet és pár perc alatt mindkét oldalát süssük világos zsemleszínűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjunk hozzá egy evőkanál olajat, majd tegyük bele a vékonyan felszeletelt póréhagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, majd addig pároljuk, míg összeesik.
Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, pároljuk pár percig, majd öntsük fel a tejszínnel.
Pár perc után tegyük bele az elősütött pulykamellet, forgassuk alaposan össze, majd főzzük még pár percig.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet a hús mellé. Én petrezselymes rizst készítettem.
Tipp:
Tálaláskor szedjük tányérra a gombás-pórés pulykamellet, majd kanalazzuk mellé az ízlés szerint készített köretet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyérrel is tálalhatjuk, a szaftját pedig kitunkolhatjuk.