Fűszeres sült pulykaszárny recept
Hozzávalók:
- 3 pulykaszárny
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- 1 kk szerecsendió
- 1 tk majoránna
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- 1 ek szójaszósz
- 1/2 ek worcester szósz
- 1,5 dl olaj
- 1,5-2 dl fehérbor
- 2 ek méz
Elkészítése:
A szárnyakat alaposan mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és sózzuk be.
Az olajat keverjük össze ízlés szerint a fűszerekkel, egy kevés sóval, a szójaszósszal és a worcester szósszal, az összepréselt fokhagymával, majd alaposan dörzsöljük be ezzel a páccal az előzőleg már besózott szárnyakat. Ezután hagyjuk pár órát állni vagy akár egy egész éjszakán át, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Egy tepsibe helyezzük egymásmellé a bepácolt szárnyakat, majd öntsük alá a visszamaradt pácot és a fehérbort. Ezután fedjük le alufóliával a tepsit mielőtt a sütőbe tennénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb két óra alatt pároljuk puhára (én légkeverésnél 170 fokon pároltam).
Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át úgy, hogy az alsó fele legyen felül és süssük szép pirosra (ha túl sok lenne alatta a lé, akkor öntsünk le belőle mielőtt visszatennénk a sütőbe sülni).
Ezután vegyük ki a sütőből és szintén fordítsuk át a húst, majd kenjük le a mézzel és süssük szép pirosra.
Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.