Fűszeres sült pulykaszárny recept
Hozzávalók:
- 3 pulykaszárny
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- 1 kk szerecsendió
- 1 tk majoránna
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- őrölt fehérbors (ízlés szerint)
- 1 ek szójaszósz
- 1/2 ek worcester szósz
- 1,5 dl olaj
- 1,5-2 dl fehérbor
- 2 ek méz
Elkészítése:
A szárnyakat alaposan mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és sózzuk be.
Az olajat keverjük össze ízlés szerint a fűszerekkel, egy kevés sóval, a szójaszósszal és a worcester szósszal, az összepréselt fokhagymával, majd alaposan dörzsöljük be ezzel a páccal az előzőleg már besózott szárnyakat. Ezután hagyjuk pár órát állni vagy akár egy egész éjszakán át, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Egy tepsibe helyezzük egymásmellé a bepácolt szárnyakat, majd öntsük alá a visszamaradt pácot és a fehérbort. Ezután fedjük le alufóliával a tepsit mielőtt a sütőbe tennénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten, kb két óra alatt pároljuk puhára (én légkeverésnél 170 fokon pároltam).
Ezután vegyük le a fóliát és fordítsuk át úgy, hogy az alsó fele legyen felül és süssük szép pirosra (ha túl sok lenne alatta a lé, akkor öntsünk le belőle mielőtt visszatennénk a sütőbe sülni).
Ezután vegyük ki a sütőből és szintén fordítsuk át a húst, majd kenjük le a mézzel és süssük szép pirosra.
Közben ízlés szerint készítsünk hozzá köretet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »










