Fűszeres palacsintabundában sült csibefalatok recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemellfilé pár
- 0,5 kk só
- 3-4 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 3 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk mustár
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 3 jó púpos ek liszt
- 0,5 dl tej
Elkészítése:
A megtisztított csirkemelleket vékony csíkokra vágjuk és meghintjük egy kevés sóval, összeforgatjuk.
A bundához a tojásokat először a fűszerekkel, majd a liszttel elkeverjük. A tejjel lazítjuk. Sűrű, csomómentes masszát kavarunk.
A csirke csíkokat beleforgatjuk.
Egy kisebb tálban olajat forrósítunk, majd a csibe falatokat kicsit lecsepegtetve, az olajban közepestől mérsékeltebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Melegen kínáljuk.
Tipp:
A gyerekek kívánságára készült ez a húsos fogás. Puha, szaftos csirke lapul a vékony, fűszeres bundában. Sajnos sohasem tudok eleget készíteni ezekből a falatokból, ahogy sül, úgy kóstolgatják a gyerekek. Legtöbbször fokhagymás-tejfölös mártogatós készül hozzá, de salátával vagy sült krumplival is remek étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »