Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fügés csirke brokkolis krumplipürével recept

Fügés csirke brokkolis krumplipürével
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemellfilé
    • 6-8 füge (nem aszalt!)
    • sültcsirke fűszerkeverék
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • 1 kg burgonya
    • fél kg brokkoli (lehet friss is, de fagyasztott is)
    • 10 dkg margarin

    Elkészítése:

    Felszeleteljük a csirkemellet, sózzuk és fűszerezzük.

    Egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a hússzeleteket.

    A fügét megmossuk, cikkekre vágjuk (nem kell nagyon apróra darabolni) és a csirkét körberakjuk a fügével. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

    Öntünk hozzá egy kevés vizet, alufóliával lefedjük és kb 200 fokon 30 perig sütjük.

    Utána levesszük a fóliát, ha már a csirke megpuhult, akkor még kb 10 perc alatt pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki nagyon!

    Közben a burgonyapürét is elkészítjük: feltesszük főni enyhén sós vízben a rózsáira szedett brokkolit és a hámozott, feldarabolt krumplit. Ha megfőttek, leszűrjük, hozzáadjuk a margarint, ízlés szerint sózzuk és csomómentesre turmixoljuk.

    Ha elkészült a csirke is, a brokkolis krumplipürével és a sült fügével tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá