Fügés csirke brokkolis krumplipürével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 6-8 füge (nem aszalt!)
  • sültcsirke fűszerkeverék
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 kg burgonya
  • fél kg brokkoli (lehet friss is, de fagyasztott is)
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

Felszeleteljük a csirkemellet, sózzuk és fűszerezzük.

Egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a hússzeleteket.

A fügét megmossuk, cikkekre vágjuk (nem kell nagyon apróra darabolni) és a csirkét körberakjuk a fügével. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.

Öntünk hozzá egy kevés vizet, alufóliával lefedjük és kb 200 fokon 30 perig sütjük.

Utána levesszük a fóliát, ha már a csirke megpuhult, akkor még kb 10 perc alatt pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki nagyon!

Közben a burgonyapürét is elkészítjük: feltesszük főni enyhén sós vízben a rózsáira szedett brokkolit és a hámozott, feldarabolt krumplit. Ha megfőttek, leszűrjük, hozzáadjuk a margarint, ízlés szerint sózzuk és csomómentesre turmixoljuk.

Ha elkészült a csirke is, a brokkolis krumplipürével és a sült fügével tálaljuk.