Hozzávalók:
Elkészítése:
Felszeleteljük a csirkemellet, sózzuk és fűszerezzük.
Egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a hússzeleteket.
A fügét megmossuk, cikkekre vágjuk (nem kell nagyon apróra darabolni) és a csirkét körberakjuk a fügével. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
Öntünk hozzá egy kevés vizet, alufóliával lefedjük és kb 200 fokon 30 perig sütjük.
Utána levesszük a fóliát, ha már a csirke megpuhult, akkor még kb 10 perc alatt pirosra sütjük, de vigyázzunk, hogy ne száradjon ki nagyon!
Közben a burgonyapürét is elkészítjük: feltesszük főni enyhén sós vízben a rózsáira szedett brokkolit és a hámozott, feldarabolt krumplit. Ha megfőttek, leszűrjük, hozzáadjuk a margarint, ízlés szerint sózzuk és csomómentesre turmixoljuk.
Ha elkészült a csirke is, a brokkolis krumplipürével és a sült fügével tálaljuk.