Frankfurti csirketokány recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell filé
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 2 pár virsli
- 1 db kisebb vöröshagyma
- 2 ek paradicsompüré
- 2 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk majoranna
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 ek keményítő
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A kelkáposztát metéltre, húst csíkokra, virslit karikára vágom.
A felaprított vöröshagymát az olajon megdinsztelem, rádobom a húst, sózom, borsozom, megszórom majorannával és fehéredésig pirítom.
Ráteszem a kelkáposztát, összeforgatom, míg a káposzta picit össze esik, majd hozzákeverem a paradicsompürét, meghintem a pirospaprikával és 5-10 percig fedő alatt párolom, ha szükséges felöntöm egy kevés vízzel.
A zúzott, vagy lereszelt fokhagymát és keményítőt kevés vízzel elkeverem és a virslivel együtt a húshoz adom.
Megforralom és tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.