Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 3 ek zsír (kacsa, liba)
- 2 vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl rozébor
- 1 tk oregáno
- 1 tk bazsalikom
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam.
Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »