Fokhagymás párolt csirkecomb zöldfűszerekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 csirkecomb
- 3 ek zsír (kacsa, liba)
- 2 vöröshagyma
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 dl rozébor
- 1 tk oregáno
- 1 tk bazsalikom
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A zsíron megpirítom a kockára vágott kolozsvári szalonnát, majd rádobom a félfőre vágott vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Hozzáadom fűszereket, bort, áttört fokhagymát, majd belerakom a megtisztított és félbe vágott combokat. Ha valaki nem szereti, a bőrét is eltávolíthatja, én is sokszor megteszem, most viszont rajtahagytam.
Megsózom és fedő alatt a hús puhulásáig párolom. Néha megkeverem, az elfőtt levet kevés vízzel pótolom.
A főzés vége felé már nem keverem, csak rázogatom, hogy a hús ne essen szét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










