Fehérboros csirkemáj zellerpürével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Csirkemájhoz:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db vöröshagyma
- 1,5 dl fehérbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk majoránna
- 1 kk kakukkfű
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 5 dkg vaj
- 1 ek olaj
Zellerpüré:
- 1 nagy zeller (vagy két kisebb)
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A csirkemájat mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd forgassuk alaposan össze.
Ezután pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral, résnyire fedjük le a serpenyőt és főzzük 10-15 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön (arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik).
Az elkészült májat tálalásig tartsuk melegen.
A zellert pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd főzzük puhára. Amikor puhára főtt szűrjük le.
A leszűrt zellerhez adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jó simára, habosra.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zellerpürét, helyezzük rá a csirkemájat, locsoljuk meg a szafttal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá, salátát, uborkát, savanyúságot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »