Fehérboros csirkemáj zellerpürével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Csirkemájhoz:
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db vöröshagyma
- 1,5 dl fehérbor
- só (ízlés szerint)
- őrölt fehér bors (ízlés szerint)
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk majoránna
- 1 kk kakukkfű
- 2 csipet őrölt szerecsendió
- 5 dkg vaj
- 1 ek olaj
Zellerpüré:
- 1 nagy zeller (vagy két kisebb)
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítése:
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A csirkemájat mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Amikor a hagyma már üvegesre párolódott, adjuk hozzá a csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd forgassuk alaposan össze.
Ezután pároljuk pár percig, majd öntsük fel a borral, résnyire fedjük le a serpenyőt és főzzük 10-15 percig, hogy a máj átsüljön, és a szaftja kissé besűrűsödjön (arra figyeljünk, nehogy túl sokáig süssük, mert a máj megkeményedik).
Az elkészült májat tálalásig tartsuk melegen.
A zellert pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi enyhén sós vízzel hogy ellepje, majd főzzük puhára. Amikor puhára főtt szűrjük le.
A leszűrt zellerhez adjuk hozzá a felkockázott puha vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük jó simára, habosra.
Tipp:
Tálaláskor kanalazzuk a tányérra a zellerpürét, helyezzük rá a csirkemájat, locsoljuk meg a szafttal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá, salátát, uborkát, savanyúságot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »