Egyszerűen nagyszerű csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- 1 db csirkemell
- 4 db burgonya
- zsír
Töltelékhez:
- 2 zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - petrezselyemzöld
- só, bors
- 1 gerezd aprított fokhagyma vagy ízlés szerint fokhagymapor
- 1 kis doboz májkrém
Elkészítése:
A húsokat sózzuk, borsozzuk.
A burgonyákat tisztítsuk meg (ha vékony a héja, elég lesz alaposan megsikálni a víz alatt, nem kell hámozni), vágjunk le az alsó és felső feléből annyit, hogy “megálljon” a sütőedényben, illetve a töltelék a tetején.)
A zsemléket vízbe beáztatjuk és kinyomkodjuk.
A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zsemléket, a tojást, a májkrémet, a fokhagymát, az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Ha hígnak találjuk, tegyünk hozzá zsemlemorzsát.
A combok bőre alá tegyünk a töltelékből, majd helyezzük a megtöltött húsokat egy kizsírozott tepsibe vagy jénaiba. Rajuk mellé a burgonyákat, tetejükre osszuk el a megmaradt tölteléket.
Fél dl vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben, 45 percig süssük. Azután fólia nélkül még kb 15 percig.
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









