Egyszerűen nagyszerű csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 1 db csirkemell
  • 4 db burgonya
  • zsír

Töltelékhez:

  • 2 zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 1 gerezd aprított fokhagyma vagy ízlés szerint fokhagymapor
  • 1 kis doboz májkrém

Elkészítése:

A húsokat sózzuk, borsozzuk.

A burgonyákat tisztítsuk meg (ha vékony a héja, elég lesz alaposan megsikálni a víz alatt, nem kell hámozni), vágjunk le az alsó és felső feléből annyit, hogy “megálljon” a sütőedényben, illetve a töltelék a tetején.)

A zsemléket vízbe beáztatjuk és kinyomkodjuk.

A felaprított vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zsemléket, a tojást, a májkrémet, a fokhagymát, az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Ha hígnak találjuk, tegyünk hozzá zsemlemorzsát.

A combok bőre alá tegyünk a töltelékből, majd helyezzük a megtöltött húsokat egy kizsírozott tepsibe vagy jénaiba. Rajuk mellé a burgonyákat, tetejükre osszuk el a megmaradt tölteléket.

Fél dl vizet öntsünk alá, majd alufóliával lefedve, 190 fokra előmelegített sütőben, 45 percig süssük. Azután fólia nélkül még kb 15 percig.

Jó étvágyat mindenkinek!