Dr pepper csirkéje recept
Hozzávalók:
- 2 kg alsó csirkecomb vagy csirkeszárny
- 7 dl Dr pepper
- 1 dl ketchup
- 1 evőkanál bbq mártás
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1 evőkanál worcestershire szósz
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- 0,5 teáskanál só
Elkészítése:
A mustárt, a bbq mártást, a cukrot és a ketchupot tegyük egy olyan edényba, amiben főzni fogjuk az ételt.
Keverjük el az edényben lévő alapanyagokat, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymaport, citromlevet és a worcestershire szószt. Keverjünk össze minden alapanyagot, majd adjuk hozzá a Dr peppert.
Kis lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük be kb felére a szószt 20-25 perc alatt. Ha elkészült, tegyük félre a szószt, hagyjuk kihűlni.
A konyhakészre előkészített húst pácoljuk be a kihűlt mártással. A csirkealkatrészek bőre alá is, ahova tudunk tegyünk a pácból.
A bepácolt húsokat tegyük egy alufóliával bélelt tepsibe és 180 fokon 35-40 perc alatt süssük készre. Sütés közben többször locsoljuk meg a páccal a húsokat. Amikor elkészültek, grill fokozaton süssük szép pirosra és ropogósra a bőrét.
Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.