Dr pepper csirkéje

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg alsó csirkecomb vagy csirkeszárny
  • 7 dl Dr pepper
  • 1 dl ketchup
  • 1 evőkanál bbq mártás
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál só

Elkészítése:

A mustárt, a bbq mártást, a cukrot és a ketchupot tegyük egy olyan edényba, amiben főzni fogjuk az ételt.

Keverjük el az edényben lévő alapanyagokat, majd adjuk hozzá a sót, borsot, fokhagymaport, citromlevet és a worcestershire szószt. Keverjünk össze minden alapanyagot, majd adjuk hozzá a Dr peppert.

Kis lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük be kb felére a szószt 20-25 perc alatt. Ha elkészült, tegyük félre a szószt, hagyjuk kihűlni.

A konyhakészre előkészített húst pácoljuk be a kihűlt mártással. A csirkealkatrészek bőre alá is, ahova tudunk tegyünk a pácból.

A bepácolt húsokat tegyük egy alufóliával bélelt tepsibe és 180 fokon 35-40 perc alatt süssük készre. Sütés közben többször locsoljuk meg a páccal a húsokat. Amikor elkészültek, grill fokozaton süssük szép pirosra és ropogósra a bőrét.

Ízlés szerint tálaljuk bármilyen körettel.