Currys pulykaraguval töltött édesburgonya recept

Hozzávalók:
- 4 közepes méretű édesburgonya
- kacsazsír
- 500 gramm darált pulyka
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab paradicsom
- 2 tk só
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk bors
- 1 tk majoranna
- 1 tk curry
- 2 levél bazsalikom
- 200 ml tejföl
- 8 szelet füstölt sajt
Elkészítése:
Első lépésként megtisztítjuk az édesburgonyákat, majd egy késsel félbe vágjuk és villával kellően megszúrkáljuk. Ezt követően bekenjuk kacsazsírral és egy tepsibe helyezzük a burgonyákat nagyjából 40-50 percre 200 fokra.
Ez idő alatt elkészítjük a pulykaragut. Kacsazsíron megpirítjuk az aprított lilahagymát, majd hozzáteszünk egy nagyobb fej paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a pulykahúst, amelyet sózunk, borsozunk, megszórjuk pirospaprikával, majorannával, curryvel és teszünk bele egy kevés bazsalikom levelet.
Miután elkészült a ragu és a burgonyák is kellően megpuhultak egy villa segítségével összenyomkodjuk a batáta belsejét, ha soknak érezzük szedünk ki belőle, hogy kellő mennyiségű tölteléknek legyen helye.
Megtöltjük a pulykaraguval, ráhelyezzük a tejfölt és a sajt szeleteket.
Miután ezzel megvagyunk, visszahelyezzük a sütőbe nagyjából 10-15 percre, amíg a sajt rá nem olvad és teljesen el nem készül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »