Currys pulykaraguval töltött édesburgonya recept

Hozzávalók:
- 4 közepes méretű édesburgonya
- kacsazsír
- 500 gramm darált pulyka
- 1 fej lilahagyma
- 1 darab paradicsom
- 2 tk só
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 tk bors
- 1 tk majoranna
- 1 tk curry
- 2 levél bazsalikom
- 200 ml tejföl
- 8 szelet füstölt sajt
Elkészítése:
Első lépésként megtisztítjuk az édesburgonyákat, majd egy késsel félbe vágjuk és villával kellően megszúrkáljuk. Ezt követően bekenjuk kacsazsírral és egy tepsibe helyezzük a burgonyákat nagyjából 40-50 percre 200 fokra.
Ez idő alatt elkészítjük a pulykaragut. Kacsazsíron megpirítjuk az aprított lilahagymát, majd hozzáteszünk egy nagyobb fej paradicsomot. Ezután hozzáadjuk a pulykahúst, amelyet sózunk, borsozunk, megszórjuk pirospaprikával, majorannával, curryvel és teszünk bele egy kevés bazsalikom levelet.
Miután elkészült a ragu és a burgonyák is kellően megpuhultak egy villa segítségével összenyomkodjuk a batáta belsejét, ha soknak érezzük szedünk ki belőle, hogy kellő mennyiségű tölteléknek legyen helye.
Megtöltjük a pulykaraguval, ráhelyezzük a tejfölt és a sajt szeleteket.
Miután ezzel megvagyunk, visszahelyezzük a sütőbe nagyjából 10-15 percre, amíg a sajt rá nem olvad és teljesen el nem készül.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »