Csirkezúza pörkölt kapros nokedlivel recept

Hozzávalók:
Zúzapörkölthöz:
- 0,5 kg csirkezúza
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 mk köménymag
- bors ízlés szerint
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk só
- 2 ek étolaj
Kapros nokedlihez:
- 1 dl víz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg finomliszt
- 1 kis csokor vágott kapor
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra, paradicsomot kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikakrémet, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
A lisztet a tojásokkal, a vízzel és az aprított kaporral simára keverjük. Lobogó, forró vízben kifőzzük.
Folyó víz alatt, szűrőkanálba téve leöblítjük. A vizet jól lerázzuk róla. Egy kanál étolajjal összekeverjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »