Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirketorta recept

Csirketorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók 6 személyre:

    • 1 nagy csomag bacon szalonna
    • 4-5 csirkemell (én csonttal veszem, magam filézem, mert a csontokat alap léhez használom, pl. gomba leves)
    • 15-20 dkg trappista sajt
    • 15-20 dkg füstölt sajt (én a karavánra esküszöm)
    • 3 tojás
    • Liszt, só és ízlés szerint fűszerek (őrölt bors, majoránna, oregánó, stb.)

    Elkészítése:

    Végy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó rész, hogy a végén ezt rá tudd hajtani a már megtöltött tálra.

    A csirkefiléket sózd le és forgasd lisztbe, majd tojásba. Ezt ismételd meg még egyszer. Rakd le az első réteget a tálba, majd hintsd be a reszelt sajttal. Fűszerezd a saját ízlésed szerint. Én több fűszert is használok, de rétegenként csak egy fajtát.

    Majd ismételd meg a fentieket addig, míg a tálba fér. Az utolsó réteget is nyugodtan sajtozhatod, mert ez kerül felülre a sütésnél és mikor tálalod ez lesz a torta alja. Borítsd be teljesen szalonnával. Hajtsd rá a lelógó szalonna csíkokat és tedd kb. 180 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 30-35 percig fedő alatt süsd, majd az levéve sütheted ropogóssá.

    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    Jól variálható étel, mert a sajttal is tudok játszani, a köretet is szabadon választhatom (krumpli püré, rizs, rizi-bizi, hagymás krumpli, vagy akármi).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek