Csirkés pita recept

Hozzávalók:
- 60 dkg bőrös csirkecombfilé
- 2 evőkanál+0,5 dl napraforgó étolaj
- só
- frissen őrölt feketebors
- 10 szem egész feketebors
- 7,5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl liszt
- 5 dl víz
Köret:
- tejföl
- paradicsom
- reszelt sajt
- petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A sót, borsot összekeverjük 2 ek olajjal, majd a feldarabolt húst beeforgatjuk.
A tojásokat a liszttel, a vízzel és az olvasztott vajjal jól elkeverjük. Sózzuk és belekeverjük az egész borsot. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb keveréket egy ideig duzzadni hagyjuk.
Gáztepsibe öntjük a fél deci olajat és 200 fokra előmelegített sütőben felforrósítjuk. Elterítjük benne a tésztát és bőrükkel felfelé kirakjuk a húsdarabokkal.
Forró sütőben 40 percalatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
Vágott zöldpetrezselyemmel szórt, sós, reszelt sajttal kevert tejföllel és paradicsomgerezdekkel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »