Csirkés pita recept

Hozzávalók:
- 60 dkg bőrös csirkecombfilé
- 2 evőkanál+0,5 dl napraforgó étolaj
- só
- frissen őrölt feketebors
- 10 szem egész feketebors
- 7,5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl liszt
- 5 dl víz
Köret:
- tejföl
- paradicsom
- reszelt sajt
- petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A sót, borsot összekeverjük 2 ek olajjal, majd a feldarabolt húst beeforgatjuk.
A tojásokat a liszttel, a vízzel és az olvasztott vajjal jól elkeverjük. Sózzuk és belekeverjük az egész borsot. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb keveréket egy ideig duzzadni hagyjuk.
Gáztepsibe öntjük a fél deci olajat és 200 fokra előmelegített sütőben felforrósítjuk. Elterítjük benne a tésztát és bőrükkel felfelé kirakjuk a húsdarabokkal.
Forró sütőben 40 percalatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
Vágott zöldpetrezselyemmel szórt, sós, reszelt sajttal kevert tejföllel és paradicsomgerezdekkel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »