Csirkés pita recept

Hozzávalók:
- 60 dkg bőrös csirkecombfilé
- 2 evőkanál+0,5 dl napraforgó étolaj
- só
- frissen őrölt feketebors
- 10 szem egész feketebors
- 7,5 dkg vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dl liszt
- 5 dl víz
Köret:
- tejföl
- paradicsom
- reszelt sajt
- petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A sót, borsot összekeverjük 2 ek olajjal, majd a feldarabolt húst beeforgatjuk.
A tojásokat a liszttel, a vízzel és az olvasztott vajjal jól elkeverjük. Sózzuk és belekeverjük az egész borsot. A palacsintatésztánál kicsit sűrűbb keveréket egy ideig duzzadni hagyjuk.
Gáztepsibe öntjük a fél deci olajat és 200 fokra előmelegített sütőben felforrósítjuk. Elterítjük benne a tésztát és bőrükkel felfelé kirakjuk a húsdarabokkal.
Forró sütőben 40 percalatt aranybarnára, ropogósra sütjük.
Vágott zöldpetrezselyemmel szórt, sós, reszelt sajttal kevert tejföllel és paradicsomgerezdekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »