Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés-brokkolis penne (egyedényes recept) recept

Csirkés-brokkolis penne (egyedényes recept)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g penne
    • 1 fej brokkoli
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 1 egész csirkemell filé
    • 100 g vaj
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 500 ml főzőtejszín (20 %)
    • őrölt fekete bors
    • őrölt szerecsendió
    • 150 g reszelt parmezán

    Elkészítése:

    A brokkolit szedd rózsáira és mosd meg alaposan. A csirkemellet vágd kisebb darabokra. A fokhagymát aprítsd fel.

    A tésztát 2 liter sós vízben főzd 8 percig, majd tedd hozzá a brokkolit és a fedő alatt további 4 percig főzd. Ezután szűrd le és hideg vízzel öblítsd le, hogy ne főjön túl a brokkoli.

    Melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a csirkét, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Amikor a csirke megfőtt, szedd ki az edényből és tedd félre. Tedd a vajat az edénybe és olvaszd fel, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és folyamatosan keverd kb 10 másodpercig. Mehet bele a tejszín, a só (1 teáskanál), az őrölt fekete bors (1/4 teáskanál) és az őrölt szerecsendió (1/8 teáskanál).

    Keverd sűrűn, amíg enyhén buborékolni nem kezd. Add hozzá a parmezánt és keverd, amíg nyúlós lesz a szósz. Tedd vissza a csirkét és a brokkolis tésztát az edénybe, keverd össze alaposan és tálald forrón.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá