Csirkés-brokkolis penne (egyedényes recept) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g penne
- 1 fej brokkoli
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 egész csirkemell filé
- 100 g vaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 500 ml főzőtejszín (20 %)
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt szerecsendió
- 150 g reszelt parmezán
Elkészítése:
A brokkolit szedd rózsáira és mosd meg alaposan. A csirkemellet vágd kisebb darabokra. A fokhagymát aprítsd fel.
A tésztát 2 liter sós vízben főzd 8 percig, majd tedd hozzá a brokkolit és a fedő alatt további 4 percig főzd. Ezután szűrd le és hideg vízzel öblítsd le, hogy ne főjön túl a brokkoli.
Melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a csirkét, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Amikor a csirke megfőtt, szedd ki az edényből és tedd félre. Tedd a vajat az edénybe és olvaszd fel, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és folyamatosan keverd kb 10 másodpercig. Mehet bele a tejszín, a só (1 teáskanál), az őrölt fekete bors (1/4 teáskanál) és az őrölt szerecsendió (1/8 teáskanál).
Keverd sűrűn, amíg enyhén buborékolni nem kezd. Add hozzá a parmezánt és keverd, amíg nyúlós lesz a szósz. Tedd vissza a csirkét és a brokkolis tésztát az edénybe, keverd össze alaposan és tálald forrón.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »