Csirkés-brokkolis penne (egyedényes recept) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g penne
- 1 fej brokkoli
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 egész csirkemell filé
- 100 g vaj
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 500 ml főzőtejszín (20 %)
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt szerecsendió
- 150 g reszelt parmezán
Elkészítése:
A brokkolit szedd rózsáira és mosd meg alaposan. A csirkemellet vágd kisebb darabokra. A fokhagymát aprítsd fel.
A tésztát 2 liter sós vízben főzd 8 percig, majd tedd hozzá a brokkolit és a fedő alatt további 4 percig főzd. Ezután szűrd le és hideg vízzel öblítsd le, hogy ne főjön túl a brokkoli.
Melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a csirkét, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Amikor a csirke megfőtt, szedd ki az edényből és tedd félre. Tedd a vajat az edénybe és olvaszd fel, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és folyamatosan keverd kb 10 másodpercig. Mehet bele a tejszín, a só (1 teáskanál), az őrölt fekete bors (1/4 teáskanál) és az őrölt szerecsendió (1/8 teáskanál).
Keverd sűrűn, amíg enyhén buborékolni nem kezd. Add hozzá a parmezánt és keverd, amíg nyúlós lesz a szósz. Tedd vissza a csirkét és a brokkolis tésztát az edénybe, keverd össze alaposan és tálald forrón.