Csirkés-brokkolis penne (egyedényes recept)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g penne
  • 1 fej brokkoli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 egész csirkemell filé
  • 100 g vaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 500 ml főzőtejszín (20 %)
  • őrölt fekete bors
  • őrölt szerecsendió
  • 150 g reszelt parmezán

Elkészítése:

A brokkolit szedd rózsáira és mosd meg alaposan. A csirkemellet vágd kisebb darabokra. A fokhagymát aprítsd fel.

A tésztát 2 liter sós vízben főzd 8 percig, majd tedd hozzá a brokkolit és a fedő alatt további 4 percig főzd. Ezután szűrd le és hideg vízzel öblítsd le, hogy ne főjön túl a brokkoli.

Melegítsd fel az olívaolajat, add hozzá a csirkét, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Amikor a csirke megfőtt, szedd ki az edényből és tedd félre. Tedd a vajat az edénybe és olvaszd fel, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és folyamatosan keverd kb 10 másodpercig. Mehet bele a tejszín, a só (1 teáskanál), az őrölt fekete bors (1/4 teáskanál) és az őrölt szerecsendió (1/8 teáskanál).

Keverd sűrűn, amíg enyhén buborékolni nem kezd. Add hozzá a parmezánt és keverd, amíg nyúlós lesz a szósz. Tedd vissza a csirkét és a brokkolis tésztát az edénybe, keverd össze alaposan és tálald forrón.