Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkepörkölt nokedlivel recept

Csirkepörkölt nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Pörkölthöz:

    • 1 egész csirke
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • étolaj
    • 1 paradicsom
    • 1/2 fehér paprika
    • őrölt pirospaprika
    • víz (kb 1 liter)

    Nokedlihez:

    • 60 dkg rétesliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymákat meghámozzuk és egy edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk.

    Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot és a fehér paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük.

    Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és sóval ízesítjük. A csirkét darabjaira szedjük, majd a pörkölt alapra tesszük.

    Felforraljuk, majd közepesen takarék lángon készre főzzük a pörköltet. A hús akkor főtt meg, ha az elválik a csonttól, a bőr rész puha lesz.

    A galuskához a liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá.

    A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére.

    Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt kínálunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá