Csirkepörkölt nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkepörkölt nokedlivel

Hozzávalók:
Pörkölthöz:

  • 1 egész csirke
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • étolaj
  • 1 paradicsom
  • 1/2 fehér paprika
  • őrölt pirospaprika
  • víz (kb 1 liter)

Nokedlihez:

  • 60 dkg rétesliszt
  • 4 tojás
  • víz

Elkészítése:

A vöröshagymákat meghámozzuk és egy edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk.

Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot és a fehér paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük.

Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és sóval ízesítjük. A csirkét darabjaira szedjük, majd a pörkölt alapra tesszük.

Felforraljuk, majd közepesen takarék lángon készre főzzük a pörköltet. A hús akkor főtt meg, ha az elválik a csonttól, a bőr rész puha lesz.

A galuskához a liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá.

A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére.

Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt kínálunk mellé.