Hozzávalók:
Pörkölthöz:
Nokedlihez:
Elkészítése:
A vöröshagymákat meghámozzuk és egy edénybe tesszük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk.
Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk a paradicsomot és a fehér paprikát. Az aranybarna hagymára rátesszük a paradicsomot és a paprikát, majd takarék lángon egy kicsit összesütjük.
Ezután megszórjuk őrölt pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük vízzel és sóval ízesítjük. A csirkét darabjaira szedjük, majd a pörkölt alapra tesszük.
Felforraljuk, majd közepesen takarék lángon készre főzzük a pörköltet. A hús akkor főtt meg, ha az elválik a csonttól, a bőr rész puha lesz.
A galuskához a liszthez sót adunk és ráütjük a tojásokat, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk. A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finom liszttel készített, valamint kevesebb tojás kell hozzá.
A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére.
Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt kínálunk mellé.