Csirkepaprikás recept

Hozzávalók:
- csirkehús, ki mit szeret (én 2 combot, 2 szárnyat és a farhátat használtam)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db TV paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek zsír vagy 4 ek olaj
- só, bors, ételízesítő
- tejföl, liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát felaprítjuk.
A felolvasztott zsíron (vagy étolajon) lepirítjuk a paprikát, majd a vöröshagymát hozzáadjuk és azt is megdinszteljük. Húzzuk félre az edényt és szórjuk a hagymára a pirospaprikát, keverjük össze, tegyük bele a paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel. Forraljuk fel.
A csirkehúst feldarabolva tegyük az alapléhez, fedjük le és pároljuk. Ha elfő a leve, pótoljuk.
Ha megpuhult a hús, habarjuk be a tejföllel és egy kevés pörköltlével elkevert liszttel.
Az aprított fokhagymát a legvégén tegyük bele a kész ételünkbe. Köretnek szaggassunk kanállal nokedlit (zöldség zöldjét felaprítottam és a nyers tésztába kevertem).
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »