Csirkepaprikás recept
Hozzávalók:
- csirkehús, ki mit szeret (én 2 combot, 2 szárnyat és a farhátat használtam)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db TV paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek zsír vagy 4 ek olaj
- só, bors, ételízesítő
- tejföl, liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát felaprítjuk.
A felolvasztott zsíron (vagy étolajon) lepirítjuk a paprikát, majd a vöröshagymát hozzáadjuk és azt is megdinszteljük. Húzzuk félre az edényt és szórjuk a hagymára a pirospaprikát, keverjük össze, tegyük bele a paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel. Forraljuk fel.
A csirkehúst feldarabolva tegyük az alapléhez, fedjük le és pároljuk. Ha elfő a leve, pótoljuk.
Ha megpuhult a hús, habarjuk be a tejföllel és egy kevés pörköltlével elkevert liszttel.
Az aprított fokhagymát a legvégén tegyük bele a kész ételünkbe. Köretnek szaggassunk kanállal nokedlit (zöldség zöldjét felaprítottam és a nyers tésztába kevertem).
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









