Csirkepaprikás recept

Hozzávalók:
- csirkehús, ki mit szeret (én 2 combot, 2 szárnyat és a farhátat használtam)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db TV paprika
- 1 paradicsom
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 ek zsír vagy 4 ek olaj
- só, bors, ételízesítő
- tejföl, liszt a habaráshoz
Elkészítése:
A hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát felaprítjuk.
A felolvasztott zsíron (vagy étolajon) lepirítjuk a paprikát, majd a vöröshagymát hozzáadjuk és azt is megdinszteljük. Húzzuk félre az edényt és szórjuk a hagymára a pirospaprikát, keverjük össze, tegyük bele a paradicsomot, öntsünk rá 1 dl vizet és ízesítsük sóval, borssal, ételízesítővel. Forraljuk fel.
A csirkehúst feldarabolva tegyük az alapléhez, fedjük le és pároljuk. Ha elfő a leve, pótoljuk.
Ha megpuhult a hús, habarjuk be a tejföllel és egy kevés pörköltlével elkevert liszttel.
Az aprított fokhagymát a legvégén tegyük bele a kész ételünkbe. Köretnek szaggassunk kanállal nokedlit (zöldség zöldjét felaprítottam és a nyers tésztába kevertem).
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »