Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemellfilé olaszosan recept

Csirkemellfilé olaszosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 12 db bazsalikom levél
    • 2 csomag mozzarella
    • 10 dkg parmezán
    • 1 üveg olasz paradicsompüré
    • 1 dl olívaolaj

    A panírhoz:

    • 3 tojás
    • 20 dkg liszt
    • 8 zsemléből pirított pankómorzsa

    Elkészítése:

    A csirkemelleket szeleteljük fel vékony egyforma szeletekre, és kicsit veregessük ki két fólia között. De csak kicsit, ne verjük szét a húst.

     

    A húsokat enyhén sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni.

    A lisztbe szórjunk fokhagymasót, és kevés borsot. Ebbe forgassuk a csirkemell szeleteket, majd tojásba, és végül a pirított morzsába.

    Sütőlemezre tegyünk sütőpapírt, és fektessük rá a szeleteket. 200 fokos sütőbe süssük mindkét oldalát szép pirosra.

    Aki nem sajnálja a sütőt hogy piszkos lesz, az a rácsra rakja a húsokat, akkor nem kell forgatni.

    A húst kivesszük és megkenjük paradicsomszósszal, majd a bazsalikom leveleket ráfektetjük 2 darabot, és csipkedjünk rá a bivaly mozzarellát.

    Előtte jól csorgassuk le a levétől. Tegyük vissza a sütőbe és süssük rá a sajtot.

    Azonnal tálaljuk.

    Szórjuk meg parmezán sajttal is gazdagon!

    A morzsa elkészítése:

    A morzsához a zsemléket aprítóba tesszük, és felaprítjuk. Egy sütőtepsibe helyezzük, és megöntözzük olívaolajjal és megszórjuk sóval.

    Forró sütőbe tesszük, és néha forgassuk át egy sütőlapáttal, hogy minden oldalról megpiruljanak. Ezután hagyjuk kihűlni.

    A legjobb előző nap elkészíteni, én is ezt tettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek