Csirkemellfilé olaszosan

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemellfilé olaszosan

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell filé
  • 12 db bazsalikom levél
  • 2 csomag mozzarella
  • 10 dkg parmezán
  • 1 üveg olasz paradicsompüré
  • 1 dl olívaolaj

A panírhoz:

  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 8 zsemléből pirított pankómorzsa

Elkészítése:

A csirkemelleket szeleteljük fel vékony, egyforma szeletekre, és enyhén kiverjük őket két fólia között. Azonban csak óvatosan, hogy ne törjük szét a húst.

A húsokat enyhén sózzuk és borsozzuk, majd hagyjuk állni.

A lisztet keverjük össze fokhagymasóval és egy kevés borssal. Ebben forgassuk meg a csirkemell szeleteket, aztán tojásban, és végül a pirított morzsában.

Egy sütőlemezre helyezzünk sütőpapírt, és ráfektetjük a panírozott szeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben mindkét oldalát süssük szép pirosra.

Azoknak, akik nem aggódnak a sütő piszkosodása miatt, ajánljuk, hogy a húsokat közvetlenül a sütőrácsra helyezzék, így nem szükséges őket forgatni.

A húsokat kivéve megkenjük őket paradicsomszósszal, erre helyezzük a bazsalikomleveleket, kettőt minden szeletre, majd rácsipkedjük a bivalymozzarellát.

A mozzarellát előzetesen alaposan csepegtessük le. Ezt követően visszahelyezzük a húsokat a sütőbe, és addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad.

Azonnal tálaljuk, és bőségesen szórjuk meg parmezán sajttal!

A morzsa elkészítése:

A zsemléket aprítógépbe tesszük, és apróra daráljuk. Egy sütőtepsibe szórjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és sóval ízesítjük.

Forró sütőbe helyezzük, és időnként megforgatjuk egy sütőlapáttal, hogy minden oldalról szépen megpiruljon. Ezután hagyjuk kihűlni.

A legjobb, ha ezt a műveletet az előző nap végezzük el, én is így szoktam.