Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájkrém recept

Csirkemájkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg csirkemáj
    • 15 dkg kacsazsír
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál majoránna
    • ízlés szerint só, bors

    Elkészítése:

    A vöröshagymát reszeljük le vagy vágjuk apróbb kockákra.

    Egy kisebb lábosban négy evőkanál kacsazsíron pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a megtisztított és felaprított csirkemájat, tört fokhagymát és majoránnát.

    Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Hamar elkészül, ezért pár perc elteltével vegyünk ki egy darabkát és ellenőrizzük a közepét.

    Ha megsült sózzuk meg, szórjuk meg borssal és húzzuk le a tűzhelyről.

    Amint langyosra hűlt, botmixer segítségével pépesítsük krémes állagúra.

    Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Hűtőben tartva akár 2 hétig is fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá