Csirkemájkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 15 dkg kacsazsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítése:

A vöröshagymát reszeljük le vagy vágjuk apróbb kockákra.

Egy kisebb lábosban négy evőkanál kacsazsíron pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a megtisztított és felaprított csirkemájat, tört fokhagymát és majoránnát.

Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk. Hamar elkészül, ezért pár perc elteltével vegyünk ki egy darabkát és ellenőrizzük a közepét.

Ha megsült sózzuk meg, szórjuk meg borssal és húzzuk le a tűzhelyről.

Amint langyosra hűlt, botmixer segítségével pépesítsük krémes állagúra.

Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tipp:

Hűtőben tartva akár 2 hétig is fogyasztható.