Csirkecomb bakonyi módra recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 1 kis üveg csiperkegomba 280 gr
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 4 evőkanál olaj
- 330 gr tejföl
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál petrezselyem zöldje aprítva
- 1 tk őrölt paprika
- őrölt bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 15 dkg füstölt szalonna
A köret hozzávalói:
- 50 dkg finomliszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk só
- Kb 2,5 dl hideg ví
A galuska összekeveréséhez:
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Az egész csirkecombokat a forgónál ketté vágjuk, letisztítjuk az esetleg rajta maradt toll vagy egyebektől. Ezután jól megmossuk.
A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A szalonnát lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a combokat , sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával.
Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
A galuska készítése:
A galuska tésztát mindig a szaggatás előtt keverjük ki.
A tojást a sóval felverem egy közepes tálban, majd hozzá adom a lisztet és fokozatosan adagolom hozzá a vizet.
Egy nagyobb lábasban teszek fel vizet forrni és a lobogó vízbe teszek még 1 tk sót,majd két részletben kiszaggatom a nokedlit.
Akkor főtt meg a nokedli, amikor feljön a víz tetejére és még 1-2 percig főzzük.
Csap alatt, szűrőkanálba szedve vízzel leöblítem.
Jól lerázom a vizet róla.
Étolajjal összekeverem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









