Csirkecomb bakonyi módra

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkecomb bakonyi módra

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 kis üveg csiperkegomba 280 gr
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 4 evőkanál olaj
  • 330 gr tejföl
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál petrezselyem zöldje aprítva
  • 1 tk őrölt paprika
  • őrölt bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 15 dkg füstölt szalonna

A köret hozzávalói:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 1 tk só
  • Kb 2,5 dl hideg ví

A galuska összekeveréséhez:

  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

Az egész csirkecombokat a forgónál ketté vágjuk, letisztítjuk az esetleg rajta maradt toll vagy egyebektől. Ezután jól megmossuk.

A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.

A szalonnát lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a combokat , sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával.

Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.

Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.

Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.

A galuska készítése:

A galuska tésztát mindig a szaggatás előtt keverjük ki.

A tojást a sóval felverem egy közepes tálban, majd hozzá adom a lisztet és fokozatosan adagolom hozzá a vizet.

Egy nagyobb lábasban teszek fel vizet forrni és a lobogó vízbe teszek még 1 tk sót,majd két részletben kiszaggatom a nokedlit.

Akkor főtt meg a nokedli, amikor feljön a víz tetejére és még 1-2 percig főzzük.

Csap alatt, szűrőkanálba szedve vízzel leöblítem.

Jól lerázom a vizet róla.

Étolajjal összekeverem.