Hozzávalók:
A köret hozzávalói:
A galuska összekeveréséhez:
Elkészítése:
Az egész csirkecombokat a forgónál ketté vágjuk, letisztítjuk az esetleg rajta maradt toll vagy egyebektől. Ezután jól megmossuk.
A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A szalonnát lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a combokat , sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával.
Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
A galuska tésztát mindig a szaggatás előtt keverjük ki.
A tojást a sóval felverem egy közepes tálban, majd hozzá adom a lisztet és fokozatosan adagolom hozzá a vizet.
Egy nagyobb lábasban teszek fel vizet forrni és a lobogó vízbe teszek még 1 tk sót,majd két részletben kiszaggatom a nokedlit.
Akkor főtt meg a nokedli, amikor feljön a víz tetejére és még 1-2 percig főzzük.
Csap alatt, szűrőkanálba szedve vízzel leöblítem.
Jól lerázom a vizet róla.
Étolajjal összekeverem.