Csípős-mázas csirke szárnyak recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirke szárny
- só
- bors
- olaj
- 2 dl ketchup
- 2 ek barna cukor
- 1/2 lime reszelt héja
- pár csepp lime leve
- 1-2 gerezd fokhagyma
- paprikakrém
- pár csepp chiliszósz
Elkészítése:
A csirke szárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal átmasszírozzuk. 200 fokos sütőben 30 percig elősütjük. Amíg a szárnyak sülnek, elkészítjük a mázat: egy nagy tálban a ketchupot összekeverjük a barna cukorral, belereszeljük a fokhagymát és a zöld citrom héját, majd belefacsarjuk a levét is. Hozzáadjuk a paprikakrémet, és simára keverjük.
Az elősütött csirke szárnyakat a mázban alaposan átforgatjuk. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy a szószhoz használt tálba tesszük a szárnyakat, és kézzel vagy kanállal gondosan bevonjuk őket.
A sütőt grill fokozatra vagy a legmagasabb hőfokra állítjuk, és 3-4 perc alatt ropogósra sütjük a szárnyakat. Ha a ragadós, ujjnyalogatós verziót szeretnénk, hagyjuk őket kicsit szaftosabbra, anélkül, hogy teljesen ropogósra sütnénk. Tálaláskor frissen kínáljuk, garantáltan mindenki imádni fogja!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »