Csípős-mázas csirke szárnyak

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirke szárny
  • bors
  • olaj
  • 2 dl ketchup
  • 2 ek barna cukor
  • 1/2 lime reszelt héja
  • pár csepp lime leve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • paprikakrém
  • pár csepp chiliszósz

Elkészítése:

A csirke szárnyakat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal átmasszírozzuk. 200 fokos sütőben 30 percig elősütjük. Amíg a szárnyak sülnek, elkészítjük a mázat: egy nagy tálban a ketchupot összekeverjük a barna cukorral, belereszeljük a fokhagymát és a zöld citrom héját, majd belefacsarjuk a levét is. Hozzáadjuk a paprikakrémet, és simára keverjük.

Az elősütött csirke szárnyakat a mázban alaposan átforgatjuk. Ezt legegyszerűbben úgy tehetjük meg, hogy a szószhoz használt tálba tesszük a szárnyakat, és kézzel vagy kanállal gondosan bevonjuk őket.

A sütőt grill fokozatra vagy a legmagasabb hőfokra állítjuk, és 3-4 perc alatt ropogósra sütjük a szárnyakat. Ha a ragadós, ujjnyalogatós verziót szeretnénk, hagyjuk őket kicsit szaftosabbra, anélkül, hogy teljesen ropogósra sütnénk. Tálaláskor frissen kínáljuk, garantáltan mindenki imádni fogja!