Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes gombás csirkemell recept

Tejszínes gombás csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • A tejszínes gombás csirkemell egy egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, ami mégis tele van ízzel. A puha csirkemell, a pirított gomba és a selymes tejszínes mártás tökéletes harmóniát alkot. Kiváló választás hétköznapi vacsorára, de vendégvárónak is megállja a helyét.

    Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 1 db vöröshagyma
    • 25 dkg gomba
    • 2 teáskanál pirospaprika
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só, bors
    • zsiradék (olaj vagy vaj)
    • 2 dl főzőtejszín

    Köretnek:

    • nokedli (rizs, vagy tészta)

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk. Amikor megpirult, kiszedjük egy tányérra, és félretesszük.

    A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg a gomba levet enged, majd el is fő róla a nedvesség, és kissé megpirul. Ha szükséges, pótolhatunk egy kevés zsiradékot.

    Amikor a gomba lepirult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és röviden összepirítjuk.

    Ezután visszatesszük a pirított csirkemellet a serpenyőbe, felöntjük a főzőtejszínnel, és pár percig összeforraljuk, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

    Tálalás

    Forrón tálaljuk, köretként rizst, galuskát vagy tésztát kínálhatunk mellé.

    Tipp

    A gombához adhatunk egy kevés fehérbort is, így még ízletesebb lesz a szaft. A tejszín helyett használhatunk tejszínes főzőkrémet, ha könnyebb változatot szeretnénk. Friss petrezselyemmel megszórva, frissen tálalva a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek