A tejszínes gombás csirkemell egy egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, ami mégis tele van ízzel. A puha csirkemell, a pirított gomba és a selymes tejszínes mártás tökéletes harmóniát alkot. Kiváló választás hétköznapi vacsorára, de vendégvárónak is megállja a helyét.
Hozzávalók:
Köretnek:
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk. Amikor megpirult, kiszedjük egy tányérra, és félretesszük.
A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg a gomba levet enged, majd el is fő róla a nedvesség, és kissé megpirul. Ha szükséges, pótolhatunk egy kevés zsiradékot.
Amikor a gomba lepirult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és röviden összepirítjuk.
Ezután visszatesszük a pirított csirkemellet a serpenyőbe, felöntjük a főzőtejszínnel, és pár percig összeforraljuk, amíg a mártás kissé besűrűsödik.
Forrón tálaljuk, köretként rizst, galuskát vagy tésztát kínálhatunk mellé.
A gombához adhatunk egy kevés fehérbort is, így még ízletesebb lesz a szaft. A tejszín helyett használhatunk tejszínes főzőkrémet, ha könnyebb változatot szeretnénk. Friss petrezselyemmel megszórva, frissen tálalva a legfinomabb.