Tejszínes gombás csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes gombás csirkemell

A tejszínes gombás csirkemell egy egyszerű, gyorsan elkészíthető étel, ami mégis tele van ízzel. A puha csirkemell, a pirított gomba és a selymes tejszínes mártás tökéletes harmóniát alkot. Kiváló választás hétköznapi vacsorára, de vendégvárónak is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só, bors
  • zsiradék (olaj vagy vaj)
  • 2 dl főzőtejszín

Köretnek:

  • nokedli (rizs, vagy tészta)

Elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, majd csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és kevés zsiradékon aranybarnára pirítjuk. Amikor megpirult, kiszedjük egy tányérra, és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg a gomba levet enged, majd el is fő róla a nedvesség, és kissé megpirul. Ha szükséges, pótolhatunk egy kevés zsiradékot.

Amikor a gomba lepirult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és röviden összepirítjuk.

Ezután visszatesszük a pirított csirkemellet a serpenyőbe, felöntjük a főzőtejszínnel, és pár percig összeforraljuk, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

Tálalás

Forrón tálaljuk, köretként rizst, galuskát vagy tésztát kínálhatunk mellé.

Tipp

A gombához adhatunk egy kevés fehérbort is, így még ízletesebb lesz a szaft. A tejszín helyett használhatunk tejszínes főzőkrémet, ha könnyebb változatot szeretnénk. Friss petrezselyemmel megszórva, frissen tálalva a legfinomabb.